Blommans förskola

Visst kan det kännas läskigt att börja på en ny plats?

Oroa dig inte, vi har många års erfarenhet och sätter inga krav på hur ett barn ska vara. Vi förstår att det kan ta tid och att det är en väldigt känslosam process för barn som för förälder.

Vi skräddarsyr er vistelse hos oss så att både ni och barnen får det mesta utav er tid hos oss.

Vår förskola erbjuder ett omsorgsfullt lärande med hög kvalitet. Vi arbetar med målsättningen att alla barn kan lära sig allt bara de får göra det på sitt eget sätt. Alla barn ska få det alla barn har rätt till. Vi vet att barn är kreativa, vetgiriga och nyfikna.

Förskolan arbetar efter en verksamhetsplan som grundar sig på Läroplanen för förskolan-19. Planering av aktiviteter utgår från barnens olika kompetenser och behov. Pedagogerna ansvarar för att skapa goda relationer till vårdnadshavare och barnen där varje möte präglas av värme och där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Barnen ska erbjudas en lustfylld lärandetid där grunden läggs för trygga och nyfikna barn med gott självförtroende.

Åldersindelning och gruppstorlekar är flexibla och anpassas efter rådande behov och barnens mognad och vi har idag 5 barngrupper.

Gemensam klädsel

För att vi värdesätter barnens självkänsla och jobbar för att motverka mobbning så har vi sedan några år tillbaka bestämt oss att införa uniformer. Uniformen är gratis och ges första veckan efter inskolning.

Detta har uppskattats enormt av barn, föräldrar och medarbetare då det inte bara skapar gemenskap utan även underlättar för föräldrarna då det minskar stressen vid val av kläder.

Födelsedagar

Vi älskar födelsedagar! Därför uppmanar vi föräldrarna att hjälpa oss fira denna underbara dag. Vi bjuder på fika och sjunger för födelsedagsbarnet. Har ni speciella önskemål så får ni gärna meddela dom i god tid.

Ni är även självklart välkomna att fira stunden med oss, då föräldrars närvaro alltid är välkommet hos oss.

Öppettider 06.30 - 18.00

Följ oss på våra sociala kanaler!